Skador-kategori: Bröstrygg

Andningsövningar för bröstrygg

Andningen och andetaget är många gånger kraftigare än vad vi tror. Ett djupt andetag där vi fyller lungorna ger revebensleder och bröstryggen rörelse. Det blir som en massage och en stretch för lederna och den stela vävnaden.

https://www.instagram.com/p/B2a_MxbodNo/

Inch Worm-promenad för starkare och smartare ryggrad.

Många behandlar ryggraden som om den vore ett ihopfusserat ben när den i själva verket består av 7 nackkotor, 12 bröstryggskotor och 5 ländkotor och där varje kota har flertalet leder till närliggande kota. Det här innebär att ryggraden har möjligheten att röra sig på ett väldigt rikt och komplext sätt.

Inch Worm är en övning där man lär sig att förbättra ryggradens funktion och gör ryggraden smartare och mer intelligent.

Rygg- rutin – Uppmjukning av hela ryggraden.

Den här rutinen mjukar upp hela ryggraden, nacke, bröstrygg och länd.

Anpassa rörelsens storlek efter dina individuella förutsättningar. Har du en skada eller upptäcker att det gör ont någonstans så kan du minska storleken och hastigheten när du passerar det området.

Ryggraden ska må bättre och bättre av att utföra detta så är du ovan börja med mindre, mjukare och långsammare rörelser som fungerar läkande och stärkande.