ONLINE COACHING

Online coaching

Jag har ett holistiskt synsätt när det kommer till hälsa och träning. För att få optimala resultat så tror jag att man måste se till helheten – hela dig! Därför är träning och rörelse viktigt men det är också viktigt med kost, sömn, återhämtning, meditation och andningsövningar.

Rörelse är medicin

Rörelse kan skapa både fysiska, emotionella och mentala förändringar. Rörelse ger näring till dina vävnader och kan både läka och stärka din kropp.

Stillhet är medicin

Stillhet kan skapa både fysiska, emotionella och mentala förändringar. Stillhet ger din kropp förutsättningar för att återhämta sig optimalt, läka och bli starkare.

Så fungerar online coachingen

Online coachningen är ett individuellt anpassat upplägg där jag delar med mig av verktyg, koncept och metoder för att dina träningsprogram ska bli så bra som möjligt och så att du ska kunna nå dina mål! Det här är individuellt och kan variera men kan tex vara träningspass kombinerat med dagliga meditationer och andningsövningar och/eller kortare rörelsepass på daglig basis för att tex optimera läkning och återhämtning. 

Vare sig ditt mål är att bygga upp din kropp från grunden eller ta din träning till nästa nivå så anpassar jag uppläggen efter DIG där du är IDAG. Vid uppstarten så får du fylla i ett gediget frågeformulär där du svarar på frågor som rör din hälsa och din livsstil mm. Det här kan ta ett litet tag så se till att du kan sitta ner i lugn och ro och svara ordentligt på samtliga frågor under ett och samma tillfälle. 

målsättning

Vilka mål du har – både kortsiktiga och långsiktiga. 

skadehistorik

Vilka skador har du haft, när debuterade skadan och hur har förloppet varit sedan skadedebuten? Vilka behandlingar, operationer, metoder har du testat för detta. Vad har du upplevt fungerat bra/mindre bra?

tidsuppskattning

Hur mycket tid du kan lägga på online coachningen? Här är det vanligt att många överskattar sin förmåga. Så var noggrann när du svarar på detta och försök få till så att det blir en mängd och volym tränings som du kommer att klara av att hantera i din vardag. Det är efter den uppskattningen som jag tar fram din första träningsfas. 

förutsättningar

Tränar du på gym, hemma eller ute? Har du någon utrustning hemma? Många tror att min filosofi bara handlar om kroppsviktsträning men för att nå optimala resultat så behöver man många gånger ha tillgång till fria vikter, en stång att hänga ifrån och ringar för att kunna belasta kroppen precis lagom mycket för att kunna göra önskade framsteg. Här är många av mina klienter uppfinningsrika med olika typer av hemmabyggen, fyller ryggsäckar och väskor med skrot och ser till så att de kan få mer belastning.

Kommunikation

Online coachingen sker 100% online via en app som du får tillgång till när vi startar igång. Här finns en chatt där vi kommunicerar så fort du har frågor, funderingar eller vill dela med dig av något. I chatten kan du också ladda upp filmer och videos. Det är till stor hjälp för mig i coachingen att få se hur övningarna utförs så att jag får en förståelse för hur det går för dig samt att jag kan komma med tips och ge eventuell feedback. 

Eftersom all kommunikation sker online så är det viktigt att du som klient kan dela med dig av hur det går och hur kroppen mår så att jag får en förståelse för det! Det gör att jag kan vara med och vägleda dig än bättre och du kan få ut mest möjliga av coachningen. 

Det här förväntas av dig

långsiktighet

Att skapa strukturella förändringar tar tid! Vissa vävnader anpassar sig snabbare än andra. Att läka skador och bli kvitt en skadeproblematik man haft i många år kan ta tid.  Mitt mål är att du ska nå dina mål men även att resan dit ska vara givande och fylld av lärdomar. 

öppet sinne

När du tränar med mig så önskar jag ett öppet sinne och att du kommer med inställningen att du är beredd att testa på nya saker, metoder och träningssätt. För vissa av mina klienter som till exempel hållit på mycket med yoga så kan det innebära att träna mer tung styrketräning och för de av mina klienter som tränat mycket styrka så kan det tex innebära mer rörlighetsträning. Kanske får din kropp för få timmar sömn eller för dålig kvalitet på sömnen för att du ska kunna nå optimala resultat. Är du beredd att prioritera dig själv, gå i säng tidigare och ge din kropp mer stillhet och återhämtning?  Kanske måste vi minska den totala stressen med mer stillhet och meditation på daglig basis?  Är du öppen för det? Det jag vill säga är att man ibland måste våga testa nya vägar fram om man kört fast och inte upplever att man får önskade resultat! 

mindset

Träning behöver inte alltid vara kul! Ibland kan det vara tufft, tradigt och tråkigt. Det är fullt normalt! Det är i dessa stunder som man får påminna sig om sitt “Varför”. För att kunna göra saker man tycker är kul och för att kunna njuta av livet fullt ut så kan man också komma att behöva göra saker som är obekväma, jobbiga och tråkiga i stunder. Hade det varit lätt och enkelt så hade du troligtvis redan gjort den här förändringen! Rehab-träning kan vara en sådan sak. Meditation och andningsövningar kan vara det för andra. Men när du gör den här resan tillsammans med mig så kommer jag att bidra med min kunskap och erfarenhet så att vi tillsammans hittar vägar framåt som passar dig även när det är tungt. 

öppenhet

Kommunicera öppet och ärligt. Ibland är livet tufft och hårt och man har mindre energi till träning och rörelse. Det här behöver jag veta så att vi dels kan hitta en bra balans för dig där du är men också fokusera på saker som ger dig energi. Här har du också ett ansvar att prioritera dig själv och din hälsa! Om man tex jobbar mycket och långa dagar så kanske energin inte räcker till hela vägen. Här behöver du sätta gränser och kanske säga nej till saker som tar för mycket tid och energi av dig och som inte tar dig närmre dina mål och dina drömmar. 

Vem riktar sig coachingen till?

Jag har arbetat med allt ifrån fotbollsproffs, handbollsproffs, elithockeyspelare, världseliten i thaiboxning och boxning, UFC-fighters mm, till patienter med flertalet misslyckade operationer i bagaget som fått höra att det inte finns mer att göra, att deras knä inte kommer att klara av fotboll igen, att deras höfter inte kommer klara av att fjällvandra mer, att deras ryggar alltid kommer att göra ont. Men dessa patienter har motbevisat detta och bevisat att det går att komma tillbaka ännu starkare. Coachningen riktar sig till dig som oavsett utgångsläge, behöver guidning och vägledning mot en hälsosammare livsstil, till dig som vill ta din träning till nästa nivå och till dig som vill ha verktyg och kunskap för att få en djupare förståelse för din kropp, för att kunna leva ett starkare, rörligare och lyckligare liv.

Vanliga frågor

Många tror att min filosofi bara handlar om kroppsviktsträning men för att nå optimala resultat så behöver man många gånger ha tillgång till fria vikter och viss utrustning för att kunna belasta kroppen precis lagom mycket för att kunna göra önskade framsteg. Här är många av mina klienter uppfinningsrika med olika typer av hemmabyggen, fyller ryggsäckar och väskor med skrot och ser till så att de kan få mer belastning. Du måste alltså inte alltid ha tillgång till gym, men för vissa skador och målsättningar kan man behöva utrustning som främst finns på gymmet, för att möjliggöra rätt belastning och utveckling. 

Upplägget är på 4, 6 eller 12 månader där priset varierar något. Om man kör i 12 månader så är priset 2000kr/månad och om man kör i 4 månader så är priset 2500kr/månad. 

De flesta av mina klienter har förståelse för att det tar tid att skapa förändring och väljer det längre alternativet. Men vissa vill starta med en kortare period för att känna så att online coachning är något för dem och därefter förlänga upplägget.

Nej, i online coachningen sker all coachning och kommunikation via chatt och videofilmer i en app. Här har du möjlighet att dels i text kommunicera med mig men också ladda upp filmer där du t ex visar övningar och rörelser och samtidigt beskriver vad du upplever. 

Ja, många gånger kan man göra det! 

Men det beror på, vissa gånger kan det vara så att man kan behöva avstå vissa typer av aktiviteter och träningsformer för att uppnå sina mål. 

Tex om du har ont i ett knä som förvärras av din löpning så kan du behöva avstå löpningen under en period där vi under den tiden kan bygga upp tåligheten och styrkan i ditt knä och din kropp så att du på sikt kan klara av att springa smärtfritt. Eller om du får ont i ryggen av att utföra vissa framåtböjningar i yogan eller får ont när du kör marklyft/knäböj på gymmet så kan det vara rörelser vi under en period behöver avstå från för att kroppen ska kunna läka/återhämta sig och där vi under tiden blir starkare och rörligare på andra sätt så att du ska kunna utföra dessa rörelser smärtfritt och utan problem längre fram. 

Nej, då rekommenderar jag dig att ta kontakt med en yogalärare eller en crossfit coach. Däremot så tar jag fram holistiska och individuellt anpassade upplägg, morgonrutiner och träningspass som gör att du kan bli starkare, rörligare och få en tåligare och gladare kropp! 

Min filosofi är rörelse! Där ingår både det som är mjukt och långsamt samt det som är tungt, hårt och snabbt! Ett holistiskt synsätt där jag inte specialiserar mig inom en disciplin utan med ett öppet sinne väljer rörelser, övningar och metoder som jag tror kan optimera dina resultat och som kan hjälpa dig att nå dina mål! 

Vi stämmer av löpande hur det går med din träningsfas och det finns ingen fast tid för hur ofta ditt träningsupplägg uppdateras, utan det beror helt på din utveckling och hur kroppen känns i övningarna. I vissa fall kan man t ex gå in på en uppdaterad träningsfas efter ca 4-6 veckor, medan man i andra fall kan behöva mer tid, beroende på hur kroppen reagerar och utvecklas inom de olika övningarna. Det finns ingen vinning i att rusa fram med nya övningar, om det finns mycket kvar att utvecklas inom från de initiala övningarna. 

I ett typiskt online coachningsupplägg fokuserar vi på coachning inom rörelse och stillhet, vilket mer konkret kan innebära individanpassat träningsupplägg, andningsövningar och meditation och coaching i livsstilsfrågor. Beroende på vad du har för mål, vad du har för utgångsläge och vardag och vad du har fyllt i för information i ditt frågeformulär så tar jag fram träningsfas och upplägg därefter. Det här innebär dock inte att något är skrivet i sten. Kanske är det en övning jag tror skall fungera bra för dig och som har hjälpt många andra med liknande problematik men som inte känns bra för dig just nu. Då kommunicerar vi och hittar en lösning och ett sätt för att det ska passa dig ännu bättre. 

Team Naprapatjonas

Under din resa med Team Naprapatjonas kommer du få ta del av expertis och stöd från hela mitt team som tillsammans besitter en bred kunskapsbas. När du kickar igång din resa kommer jag dock främst välja ut en teammedlem som tillsammans med mig kommer att coacha dig på din resa och du introduceras till denna person i början av ditt upplägg. Under resans gång kommer du alltså ha dialog med både mig och en av mina kunniga kollegor, vilket är för att ge dig en så bred bas av kunskap som möjligt. Vi alla i teamet delar samma filosofi och kunskap och du kan känna dig trygg i att du alltid kommer ha en stöttepelare till hands på din resa.

Teamet består av mig, Jonas, men även mina kunniga kollegor Alexander, Laurynas, Calle och Frida med erfarenhet inom alla möjliga idrotter och discipliner inom rörelse och movement såsom kampsport, dans, parkour, bollsporter, pilates, yoga med mera – där vi alla möts i ett gemensamt holistiskt synsätt när det kommer till hälsa och träning. 

recensioner