1. Start
  2. /
  3. Blogg
  4. /
  5. Okategoriserad
  6. /
  7. Spinal Waves – läk...

Spinal Waves – läk din ryggrad med rörelse

Spinal Waves eller ryggradsvågor är en start till att göra din ryggrad smartare och mer intelligent. Men det är också en rörelse som kan främja läkandet av din ryggskada.

Många av mina patienter med diskbråck, frakturer och andra komplicerade ryggskador har använt sig av Spinal Waves som en del av deras rehabilitering med fantastiska resultat.

Här i videon tipsar jag om hur man kan starta som nybörjare.

View this post on Instagram

Tagga en vän, kollega eller familj som har ont i ryggen! Eller bara någon som du vill köra 30 Days of Spinal Waves med! Under april månad så kommer vi köra tema rygghälsa och en ny utmaning! Tänk på hur viktig och central ryggraden är men hur mkt tid och kärlek får den egentligen? När vi tränar den så är det ofta på att vara rigid och stabil vid tunga lyft och att kunna upprätthålla en neutral position. Inte lika ofta på att förfina rörelse, vara mjuk och rörlig! Vi behöver både och! I #30daysofspinalwaves ska vi ge kärlek till ryggraden och tidigare skador och stelheter. Förfina och förbättra rörelsekvaliten. Öka medvetenheten, lära oss tolka signaler och göra ryggraden smartare och tåligare. Få tillgång till mer rörelse och fler rörelser så att vi kan röra oss på fler sätt och smidigare! Utmaningen går ut på att göra #SpinalWaves 15 minuter om dagen i 30 dagar. Du kan göra 15 min i sträck eller sprida ut det över dagen och göra 5+10 eller 5+5+5. Hur kan man börja? 1.Ställ dig med ‪ansiktet‬ mot en vägg. Börja med att föra in nästippen mot väggen. Därefter läpparna och när läpparna börjar nudda väggen så släpper nästippen. Därefter för du in hakan och släpper läpparna. Sedan för du in övre delen av bröstet  mot väggen och tar bort hakan. Du försöker att bara ha en liten kontaktpunkt mot väggen hela tiden. När övre delen av magen kommer in mot väggen så för du bort bröstet. Sedan mellersta delen av magen. Osv. 2.Ställ dig med ryggen mot väggen. Börja med att föra in översta bröstryggskotan mot väggen. Sträva sedan efter att förflytta kontakten mot väggen neråt kota för kota. En kota i taget ska nudda väggen. Vissa områden kommer att röra sig bättre. Andra områden sämre. Ibland kan det kännas som att delar av ryggen sitter fast som i ett block. Tillbringa mer tid där för att försöka att mjuka upp. Kan man göra för mycket? Ja! En ryggradsvåg kan variera i både storlek och hastighet. Har du #diskbråck el annan ryggskada börja då långsamt, litet och mjukt. Känn efter. Utforska och testa dig fram. Filma dig själv så att du kan utvärdera och göra förändringar. Har du några frågor eller funderingar?

A post shared by Jonas Parandian (@naprapatjonas) on